ZAVŘÍT

Český rybářský svaz, z. s., Středočeský územní svaz

Ledňáčci navštívili Střední rybářskou školu ve Vodňanech   tit

publikováno: 29.04.2024

V sobotu (20. 4.) se 24 dětí z rybářského kroužku MO Kladno zúčastnilo výletu do jižních Čech. Tam děti navštívily Střední rybářskou školu ve Vodňanech a její rybářské muzeum.

 

V loňském roce měl tento výlet velký úspěch, a proto jsme se rozhodli, že s dětmi vyrazíme i letos. Přidalo se k nám i několik rodičů, a tak jsme zaplnili celý autobus. 

Když jsme dorazili do školy, tak jsme se rozdělili do dvou skupin: my vedoucí jsme šli společně s dětmi a rodiče měli vlastní prohlídku. Učitel rybářské školy si pro nás připravil velmi zajímavý výklad a děti ho přitom zasypávaly různými otázkami o rybách a živočiších, kteří žijí ve vodě a kolem ní. Starší děti zajímala i samotná škola a její fungování. Pana učitele zájem dětí samozřejmě velmi těšil a viděl v nich své možné budoucí žáky. V průběhu prohlídky se všem nejvíce líbily exempláře živých ryb v akváriích a venkovním jezírku. Zajímavé byly i vypreparované ryby a živočichové žijící kolem vody. Děti se do výkladu pedagoga zapojily hlavně při poznávání těchto živočichů.

Po prohlídce mimořádně vybavené školy a rybářského muzea jsme vyrazili domů. Přestože původně byla v plánu ještě návštěva ZOO Hluboká na Vltavou, tam už jsme kvůli počasí bohužel nejeli – tak snad příště. 

Závěrem bych chtěl moc poděkovat MO Kladno za finanční příspěvek na tuto akci, řidiči panu Krůtkovi za odvoz a panu řediteli Střední školy rybářské za to, že nám tuto exkurzi umožnil a pozval nás na návštěvu i příští rok.

Petr Suchopár, vedoucí RK MO Kladno

 

Fotogalerie tit

foto
foto
foto
foto
foto
foto

PÍSKOVNA

PÍSKOVÁ LHOTA

AKTUALITY E-MAILEM

Klikněte a přihlaste se k odběru

NAPIŠTE NÁM

INTRANET

KB

POČET NÁVŠTĚV

24 868 921

MÍSTNÍ ORGANIZACE

mapa

RYBNÍKÁŘSTVÍ
MIMOPSTRUHOVÉ A PSTRUHOVÉ

mapa

MIMOPSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

PSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

LOVNÁ MÍSTA PRO
HANDICAPOVANÉ

mapa

Počasí Praha-Zbraslav - Slunečno.cz

© 2024 ČRS SÚS